Používateľ

Neprihlásený

Prihlásiť | Registrácia

Vyhľadávanie

Reklamy Google

Úvod · Články o poštových holuboch · Veľká cena holubar.sk · Veľká cena 2013 v plnom prúde

Veľká cena 2013 v plnom prúde

Preteková sezóna 2013 sa presúva do svojej druhej polovice a vo Veľkej cene holubar.sk bolo v posledných týždňoch poriadne rušno.

Krátke trate


V šprintérskej kategórii sa za posledné týždne niekoľkokrát prestriedal stupeň víťazov. Koncom maja sa na prvé dve miesta prebojovali dvaja adepti z holubníka Fialovcov - holub "201" a "Východňárka". Obaja vynikajúco zaleteli pretek zo Slivenca, 201ka priniesol domov 1. cenu. Po týždni sa však na tretej priečke usadil holub "Nenápadný" z holubníka Jozefa Titka. Tento týždeň ho však Podtatranský klub krátkych tratí letel pretek z Bytče a slušným výkonom sa na tretie miesto prebojoval holub "1803" z holubníka Vladimíra Fábiana (OZ SNV)

Veľké prekvapenie však prišlo v júni, keď sa na prvom miesto ocitol holub "444" z holubníka Jána Skaličana, ktorý dovtedy ani raz nefiguroval v Top 10. Holúbok sa ukazoval už v máji, keď mal zaletené dva výborné preteky a triumf prišiel prvý júnový víkend, keď priniesol domov 1. cenu z preteku Mladá Boleslav (2639 holubov). Keď na mail dorazila aj fotografia holuba, hneď mi bolo jasné, že sa nejedná o žiadnu náhodu. "444ka" bol už ako ročák Esom v Martine a minulý rok vyhral doma kat. A
444 - Ján Skaličan
444 - Ján Skaličan

Zaujímavo sa vyvíja aj poradie medzi aktivovanými holubmi. Do víťaznej 5-ky sa prebojovali 2 holuby z holubníka Vladimíra Laša a rovnako 2 holuby od Petra Gréka, z OZ Kežmarok si zatiaľ nárokuje časť výhry aj holub "14" z holubníka Jána Kalafuta.

Krátke trate však ešte nie sú uzavreté. V pláne má niekoľko pretekov ešte viacero OZ a stále sa čaká na pásmové, či regionálne výsledky pri niektorých súťažiacich.

Stredné trate


Minulý týždeň bolo zverejnené prvé priebežné poradie v kategórii Stredné trate. Na prvé miesto sa veľmi rýchlo prebojovala pozoruhodná holubička "526" z holubníka Mira Luhového (OZ Považská Bystrica). Jej priama konkurentka - holubica "719" z holubníka Petra Cvaška sa usadila na 4. mieste, no medzi aktivovanými holubmi v jej kategórii vedie. Top 10 uzatvára opäť holub z OZ Považská Bystrica - holub "184" z holubníka Ladislava Moška.
Výkony 526 (Miroslav Luhový)
Výkony 526 (Miroslav Luhový)

Striebornú pozíciu obsadila holubica "339" z holubníka Fialovcov, bronzová je tu opäť holubica, tentokrát "997" z holubníka Jána Kôpku (OZ Nitra).
339 (A & T Fiala)
339 (A & T Fiala)

V Top 10 ST sa objavuje aj výborný holub z bratislavskej oblasti -"2054" od Danubia Team. Zo zimného spánku sa však prebúdzajú aj holuby u Bednárovcov z Komárova (OZ Bardejov) a ich minuloročný víťaz kat. H v KDTVR Šariš - holub "475" už o sebe dáva vedieť. Do Top 10 sa prebojovali aj dve holubice od Juraja Laša, ktorý predstavuje vo vo viacerých kategóriách serióznu konkurenciu.
475 (J & J Bednár)
475 (J & J Bednár)

Keďže trate medzi 300 a 400 km spadajú do KT aj ST, chovatelia si majú pri holuboch možnosť vybrať kategóriu, do ktorej bude koeficient započítaný. Urobia tak jednoduchým kliknutím na príslušné tlačidlo v zozname pretekov.
Výber kategórie pre pretek
Výber kategórie pre pretek

Modrou farbou sú zobrazené kategórie, do ktorých sa koeficienty používajú aktuálne, šedou sú tlačidla pre preradenie trate do alternatívnej kategórie. Zmeny v poradí holubov sa prejavia po nabližšom prepočítaní, čo býva niekoľko krát za deň.

Dlhé trate


A je tu aj najobľúbenejšia a najočakávanejšia kategória sezóny 2013 - dlhé trate, v našom prípade trate nad 500 km.Mnohé OZ už odleteli svoju prvú 500-ku, niektoré ju žiaľ museli zrušiť, či preložiť kvôli vrtochom počasia. Pre víťazstvo v kategórii musia holuby získať 2 špičkové koeficienty.

Na prvom mieste sa usadil holub "330" z holubníka Fialovcov, o čo sa zaslúžil skvelou 4. cenou z preteku Grimma (pásmo, 500 holubov, 11. miesto z 1043 holubov).
330 (A & T Fiala)
330 (A & T Fiala)

6. cena z preteku Chomutov (517 km, 673 holubov) priniesla 2. miesto pre holuba "798" z holubníka Petra Gréka, čo ma veľmi potešilo hlavne z dôvodu, že sa Peter ani neplánoval prihlásiť do DT, no nakoniec si povedal, že skúsi a holuby na to zjavne má. Spomenutý holub sa už minulý rok vyznamenal prvou cenou z rovnakého preteku, snáď sa mu zadarí aj na ďalšom.
798 (Peter Grék)
798 (Peter Grék)

Prvú trojku uzatvára holub "Nero" z holubníka Dušana Raticu (OZ Tvrdošín).Holúbok priletel ako 20-ty v konkurencii 2195 holubov z preteku Cheb (524 km) a je zároveň prvým aktivovaným holubom v kategórii (aktuálna výhra 120 EUR).
Nero (Dušan Ratica)
Nero (Dušan Ratica)

V kategórii je prihlásených najviac holubov z celej súťaže a konkurencia tu bude nesmierne tvrdá. Na priečky víťazov si "brúsia krídla" holuby z tých najlepších slovenských holubníkov a sledovať ich výkony bude určite zaujímavé.

Univerzálny holub


Univerzálny holub je veľmi zaujímavá kategória. Aby v nej holuby uspeli, musia priniesť domov 1 špičkový výsledok pre každý typ trate. Podľa prvého priebežného poradia to vyzerá, že pre unizerzálne holuby treba zájsť na Spiš. Milan & Jaroslav Mojzeš, Milan Blahovský a Peter Matalik, holuby týchto chovateľov už stihli úspešne zaletieť všetky tri typy tratí.
386 (Milan & Jaroslav Mojzeš)
386 (Milan & Jaroslav Mojzeš)

Pozor však na holuby, ktoré to majú dokonale rozbehnuté z dvomi koeficientami a čakajú na svoju prvú dlhú trať. Holubice "641" od Vladimíra Kučeru, či "526" od Mira Luhového len čakajú na svoju prvú možnosť a ak ju využijú, bude ich veľmi ťažké prekonať. Veľmi dobrú štartovaciu pozíciu si vytvoril aj "2054" od Danubia Team, ktorý je zároveň prvým aktivovaným holubom v kategórii.

Super holub


V kategórii výkonných holubov zatiaľ s náskokom vedie holubička "714", ktorá ma na konte už 11 tratí a takmer 2500 km. Za život už nalietala vyše 13 tisíc km (bez pretekov mláďat) a určite patrí medzi stabilné opory na holubníku Juraja Laša.
714 (Juraj Laš)
714 (Juraj Laš)

O prvé miesto však ešte určite zabojujú ďalšie slovenské výkonné holuby.

Holub mesiaca


V máji v kategórii Holub mesiaca jednoznačne vládli Žilinskí chovatelia. Zlatú a bronzovú pozíciu obsadil František Gaško s holubmi "715" a "775", strieborný je "General" z holubníka Juraja Laša. Pre oficiálne potvrdenie víťaza sa stále čaká na niektoré výsledky, s vysokou pravdepodobnosťou však na prvom mieste ostane práve "715" s fantastickými doletmi do 1% v pásme aj oblasti.
Výkony
Výkony

V júni zatiaľ dominujú holuby s najvyšším počtom koeficientov, aktuálne vedie holub "Marcelis" z holubníka Petra Matalika, ktorý už svoje ukázal aj v kategórii Krátke trate. Opäť tu však netreba zabúdať na holuby, čo zatiaľ absolvovali len 2 preteky.

Pre jún je však ešte všetko otvorené, tento víkend sa letí tretí pretek a stále ostávajú dva víkendy, bude to tvrdý boj.

Čo nás ešte čaká


Niektoré OZ už mjú za sebou svoje prvé 700-ky, v priebehu nasledujúceho týždňa pribudne aj prvé priebežné poradie pre kat. SDT.

Pripravuje sa aj poradie v kategórii Dream Team, zverejnené bude pravdepodobne najneskôr v stredu. Súťaž družstiev bude určite zaujímavá, každý chovateľ mal možnosť prihlásiť až 7 holubov. Z tejto sedmičky sa bude počítať 5 najlepších holubov, ktoré do celkového súčtu prinesú po 3 koeficienty.

Publikované: 16. júna 2013 | Zobrazené: 4454x | Kategória: Veľká cena holubar.skPridal: Dušan Konečný



Galéria:

444 - Ján SkaličanVýkony 526 (Miroslav Luhový)339 (A & T Fiala)475 (J & J Bednár)Výber kategórie pre pretek330 (A & T Fiala)798 (Peter Grék)Nero (Dušan Ratica)386 (Milan & Jaroslav Mojzeš)714 (Juraj Laš)Výkony

Počet komentárov: 19

Záložka na tento komentár Šimko Frantisek (18. júna 2013 10:44)

Holub na KT Jožka Titka "591" pravdepodobne v súťaži končí lebo z preteku Sadki cca 550km sa vrátil s narazeným pravým krídlom .

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (18. júna 2013 11:20)

Velka skoda, mal to perfektne rozbehnute

Záložka na tento komentár Šimko Frantisek (22. júna 2013 08:08)

Pan Konečný OZ MI ma zarataný pretek Sadki 1 ?

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (22. júna 2013 15:45)

Vysledky som pridal az dnes, poradie je aktualizovane

Záložka na tento komentár Šimko františek (29. júna 2013 10:33)

Pán Konečný chcel by som sa opýtať či po uvedení výsledkov váš program automatický pridá koef. alebo či je to ešte aj potrebný aj vaš zásah. Ďakujem .

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (1. júla 2013 11:49)

Hlavnym krokom je pridanie vysledkov na stranky holubar.sk. Pri vkladani ich program prehlada, ci najde holuby zo sutaze, zapise im umiestnenie a koeficient a ten je zapocitany do poradia sutaze pri nasledujucom prepocitani poradia holubov, ktoreho datum a cas sa zobrazuje pri kazdej kategorii.

Vysledky obvykle pridavam na stranky ku koncu tyzdna, len posledne dva tyzdne toho bolo viac. Chovatelia, ktorym sa na mna nechce cakat pridavaju vysledky na stranky sami hned po zverejneni.

http://www.holubar.sk/vysledky-pretekov/pridat-zaznam.html pripadne ma prezvonia alebo napisu, ze uz maju na strankach vysledky a ja ich pridam hned ako sa k tomu dostanem.

Záložka na tento komentár Šimko František (1. júla 2013 20:44)

Pán Konečný pozrite či Ha 09 - 02605 - 135 má zarátaný pretek Neubrandeburg v SDT. Ďakujem.

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (1. júla 2013 23:52)

Az teraz. Holubicka mala nespravne oznacenie z vysledkov, namiesto 02605, mala 02615. Dal som jej dodatocne dohladat vysledky, pribudlo jej 13 novych zaznamov a zaroven vybehla do Top 10 SDT. Drzim palce, nech jej to vydrzi

Záložka na tento komentár Šimko František (3. júla 2013 13:22)

P. Konečný pozrite v SDT Titkove holuby 339 a 1734 obaja umiestnili . Ďakujem.

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (3. júla 2013 14:02)

Je to tak, no tu sa uplatnuje pravidlo 1 preteku pre jednu kategoriu. Obom holubom sa pretek Neubrandenburg zapocital do kat. DT, je mozne prehodit ho do SDT.

Ak je holub prihlaseny do DT aj SDT musi zaletiet 2x nad 500 a 2x nad 700, aby sa umiestnil v oboch kategoriach, inak treba vyberat do ktorej kat. bude dany pretek zaratany

Záložka na tento komentár Milan Blahovský (4. júla 2013 08:42)

Presne v zmysle propozícii, ak je jeden holub vo viacerých kategoriach potom sa mu nemôže 1 pretek použiť v oboch kategoriach.
Je to jedno či DT a SDT alebo KT a ST.
Tu by bolo zrejme pridať ešte doplňujúcu podmienku čo v takom prípade ak splní oba kategorie, ktorý pretek uprednostniť. Pretože tak to ostane iba na organizátorovi aby ovplyvnil konečné poradie a chovateľ ako často býva - on nič, on je iba muzikant....
Možno do buúcich sezón sa to tam dostane.

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (4. júla 2013 09:15)

To si prave mozu zvolit chovatelia. V profile holuba si vedia prepnut, do ktorej kategorie bude dany vysledok pocitany.

Moja predstava je, ze bude urcity casovy limit po ukonceni sutaze/kategorie dokedy sa moze zaradenie pretekov menit a potom sa to finalne uzatvori.

Vcera bolo opravene zobrazenie zaradenia pretekov v profile - teraz sa uz spravne zobrazuje, ktory pretek je kam pocitany (KT, ST, DT, SDT)

Tiez som konecne dokoncil korektne zobrazenie kategorie Dream Team s moznostou prehliadat zoznam zapojenych holubov

Záložka na tento komentár Milan Blahovský (8. júla 2013 08:25)

Touto cestou by som chcel poďakovať za ošetrenie a vypustenie holuba "EROS - 1027" , ktorý svojou nepozornosťou prišiel o popredné umiestnenie v preteku Chomutov, keď vletel do holubníka Víťa Korenka v Poprade. Ten svojim skutočne profesionálnym prístupom dokázal, že z neho rastie chovateľ nielen čo sa týka odbornosti vedenia chovu, ale aj prístupom k zaleteným holubom.
Pokiaľ by sa takto správali ďalší určite by sa nám súťažilo oveľa príjemnejšie.
Ešte raz vďaka a nech ti to letí - titul máš na dosah.

Záložka na tento komentár Šimko František (8. júla 2013 13:17)

Pán Konečný všimnite si výkon 135 v SDT , myslím že vo vašej súťaži sa predviedla.

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (8. júla 2013 14:01)

Vyzera to velmi slubne. Dostane este sancu ziskat aj druhy koeficient? Na Vasich strankach nevidim pretekovy plan 2013. Ak ano drzim palce, je to adeptka na prve pozicie

Záložka na tento komentár Jaroslav Mojzeš (8. júla 2013 14:56)

Aj ja by som aj touto cestou chcel podakovat Milanovi Blahovskemu za osetrenie a vypustenie mojej holubice ktora si u neho urobila medzipristatie zo zavodu Chomutov. Mala obrovske stastie ze vosla k takemu chovatelovi ako je Milan. Kiez by takych bolo co najviac. Este raz vdaka.

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (12. júla 2013 21:54)

p. Simko tak teraz uz rozumiem. S jednym koeficientom bola holubicka 13ta, ale to zjavne nie je to, co ste mali na mysli :) Ta sa teda skutocne predviedla, fantasticky vykon a zasluzene priebezne prve miesto

Záložka na tento komentár Šimko František (12. júla 2013 22:23)

P. Konečný Titkov339 ma v % aj druhú 794 km ale v súťaži super holub ich nemá , asi by bol prvý.

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (13. júla 2013 15:36)

a veru aj je po prepocitani poradia :) Este cakam na oblastne vysledky Ziliny a minuly vikend mozeme uzavriet


Pridať komentár

 

Z nášho obchodu

Prejsť do obchodu

Reklama