Používateľ

Neprihlásený

Prihlásiť | Registrácia

Vyhľadávanie

Reklamy Google

Úvod · Články o poštových holuboch · Veľká cena holubar.sk · Veľká cena 2013 pokračuje súťažou mladých holubov

Veľká cena 2013 pokračuje súťažou mladých holubov

Hlavnú časť sezóny máme za sebou, mnoho chovateľov si už stihlo užiť aj krátku dovolenku pred nástupom do ďalšej časti - pretekov mladých holubov.

Aby však bolo všetko ako má byť, poďme poporiadku. Finálne poradie holubov z prvej časti veľkej ceny bude uzatvorené v nedeľu 18.8.2013. Poradie vo všetkých kategóriách bude posledný krát prepočítané o 22:00 a následne definitívne uzatvorené.

V priebehu nasledujúceho týždňa bude prvá časť súťaže finálne zhodnotená, budú vyplatené finančné výhry, dohodnuté termíny pre reportáže s víťazmi, fotografovanie holubov a ďalšie detaily. Po sezóne budú nasledovať práce na sieni slávy a návrh dizajnu pohárov a diplomov pre najlepšie holuby a ich chovateľov.

Do konca tohto týždňa majú chovatelia čas na kontrolu výsledkov svojich pretekárov, doplnenie chýbajúcich výsledkov alebo nahlásenie prípadných opráv.

Kategória "Mladé holuby"


Preteky mláďat sa nám už blížia, niektoré OZ letia prvý pretek už nasledujúci víkend. Mladé holuby budú vo Veľkej cene holubar.sk súťažiť v dvoch kategóriách - každý sám za seba a zároveň ako družstvá.

Každý súťažiaci má možnosť prihlásiť až 10 svojich favoritov, každý mladík z vybranej desiatky je zaradený do oboch kategórií. Hrá sa na súčet troch najlepších koeficientov, v súťaži družstiev podobne ako v kategórii Dream Team sa chovateľom započítajú 3 najlepšie koeficienty od 5 najlepších holubov z družstva, spolu tak 15 koeficientov.

Keďže do začiatku pretekov neostáva veľa času a mladé holuby sú špecifické aj tým, že sa z tréningov strácajú vo vyššej miere ako dospelí pretekári, súťažiaci môžu mláďatá prihlasovať aj na poslednú chvíľu, najneskôr však jeden deň pred pretekom. Holuby prihlásené v deň preteku alebo po ňom si z daného preteku koeficient nezapočítajú.

Keďže preteky mláďat bývajú obvykle minimálne 4 a v súťaži sa hrá na 3 koeficienty, je možné po prvom preteku vykonať zmeny v tíme, odhlásiť mláďatá, ktoré neprišli a nahradiť ich čerstvými posilami tesne pred druhým pretekom.

Ocenenie oboch kategórií je rovnaké ako pri kategóriách pre staré holuby, ostáva aj možnosť hrať o peniaze.

Postup prihlasovania ostáva nezmenený, najprv je potrebné odoslať prihlášku a následne prihlasovať jednotlivé holuby. Pri holuboch sa bude ukladať aj dátum prihlásenia do súťaže, čo bude rozhodujúce pre zaradenie výsledkov. Keďže sa jedná o 2 samostatne oceňované kategórie, poplatok za prihlásenie je 10 EUR, pri záujme hrať o finančné výhry sa navyšuje o dodatočných 30 EUR (celých 30 EUR putuje na finálne výhry)

Pri prihlasovaní holubov si možno všimnete dve malé zmeny. Prvou je absencia poľa pre zadanie pôvodného označenia z výsledkov. Pri mladých holuboch ho jednak nie je odkiaľ skopírovať, keďže vo výsledkoch ešte neboli, no v skutočnosti ide o prvý pokus automatického generovania možných označení na základe údajov z obrúčky, čo by malo v budúcnosti podstatne zvýšiť komfort chovateľov pri pridávaní nových holubov.

Druhá zmena je možnosť pridania mena chovateľa. Ak ste mláďatko nevychovali Vy, ale dostali od iného chovateľa, uveďte tu jeho meno a to sa následne bude zobrazovať v profile holuba, zatiaľ čo Vaše meno bude figurovať pod položkou "Majiteľ holuba". Ak mláďa pochádza z Vášho holubníka, pole nechajte prázdne.

Publikované: 13. augusta 2013 | Zobrazené: 2843x | Kategória: Veľká cena holubar.skPridal: Dušan Konečný



Galéria:

...

Počet komentárov: 14

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (13. augusta 2013 20:54)

Opravena chyba s opravnenim pri prihlasovani do sutaze, ospravedlnujem sa za neprijemnosti

Záložka na tento komentár Milan Blahovský (14. augusta 2013 11:52)

Dušan, je to súťaž a v súťaži sú jasné a nemenné pravidlá. Systém zmeny tímu po prvom nezdare je prijateľný pre tých, ktorí radi špekulujú. V našom športe je dosť dôvodov na vyvolanie špekulácii (zmeny pretekov, posun času štartov, delenie OZ a pod...).
Nechaj túto súťaž pre tých, ktorí sa chcú baviť a nie pre tých čo chcú iba hľadať spôsoby ako sa presadiť.
Termín uzavretia nahlášky tímu teda nech je stanovený do dňa košovania na prvý pretek a hotovo. Žiadna zmena holuba. Možno to postihne aj mňa, ale aspoň to nebude smrdieť špekuláciami.
Kto chce pristúpi, kto nie nenahlási.
Pri pohľade a hodnotení súťaží starých holubov si myslím, že to bolo dobré nastavené a určite to nájde dobrú odozvu aj v ďalšej sezóne. ( Napokon aj tam sa mi po prvom preteku na DT stratil holub a nemal som šancu na zmenu, čo bolo napokon správne)

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (14. augusta 2013 12:59)

V prvej casti sutaze sa stalo viacerym chovatelom, ze im vypadli prihlasene holuby hned po prvom preteku, co ich vyradilo zo sutaze.

Tu prave nevidim moznost spekulacii, ak raz odhlasite holuba, vymazete mu vsetky dosiahnute vysledky, pri znova-prihlaseni sa mu pocita do sutaze len to, co dosiahne od prihlasenia.

Ak niekto zmeni holuba po dvoch pretekoch a do konca ostavaju len dva, uz si nepomoze, lebo novemu sa zapocitaju len ostavajuce 2, co ho na prve miesto nevynesie.

System by som chcel zaviest aj pre stare holuby. Podla mna je skoda, ak sa holub prihlaseny na DT strati v maji na nejakej rozletovej KT. Chovatel potom straca o sutaz zaujem.

Princip pri tom ostava nezmeneny: chovatelia musia dopredu vybrat holuby, ktore sa uplatnia, do vysledkov nie je zapocitane nic pred prihlasenim holuba.

Do profilov staci pridat datum prihlasenia a pre prehladnost oznacit preteky pred prihlasenim nejakou sedou farbou, ktora by naznacovala, ze tie sa mu do hodnotenia nepocitaju.

Pevny termin pre mladata tazko vybrat. Niektore OZ letia uz tento vikend, vacsina az buduci a prvy pretek byva casto kriticky, podla toho ako su holuby pripravene, preto takyto sposob.

Záložka na tento komentár Šimko František (19. augusta 2013 08:19)

P. Konečný Ha v SDT by mala mať koef. 60.871 lebo : 20.7. 2013 Neubrandeburg 3. 14.c. 729 h. koef. 19.204 výsledky BJ a MI. Neubrandeburg 2. 6.7.2013 . 16.c. 384 hol. koef. 41.667.Je to Ha 1859. Ak sa dá opraviť o.k. ak nie nič sa nedeje .Ďakujem .

Záložka na tento komentár Milan Blahovský (19. augusta 2013 09:02)

Fero, nech pozerám ako pozerám tak nikde takéto výsledky nevidím zobrazené. Možno aj sú, ale naučte sa holubári konečne rešpektovať termíny a teda aj propozície.
To by tu zajtra napísal ktosi, môj holub má koef. 3,5 v KT a nik mi nedal výsledky na stránku, opravte to prosím ak sa dá, bol by víťaz......
Na holuby tvrdý ( niektorí) viete byť, na seba však vôbec. To je horšia choroba ako choroba mladých holubov.

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (19. augusta 2013 13:49)

p. Simko, tieto vysledky nam naozaj nejako usli. V kazdom pripade mate v kategorii vitaznu holubicku k comu srdecne gratulujem a tesim sa na stretnutie

Záložka na tento komentár Peter Vavrek (21. augusta 2013 14:31)

Výsledky regiónu Šariš sú zverejnené na stránkach OZ Bardejov aj OZ Prešov a sú tam zverejnené už minimálne mesiac dozadu ,o tom aká bola dohoda o zasielaní na správcu súťaže neviem .

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (21. augusta 2013 15:26)

Peto, Bardejovske vysledky mi posielal mailom Tibor Gornal, zil som v domneni, ze su pridane vsetky, uloha sutaziacich bola kontrolovat, ci maju holuby v profiloch zapisane vsetko ako ma byt, pripadne nezrovnalosti nahlasit. Pri takom mnozstve vysledkov je to pre jedneho tazko kontrolovatelne, sustredoval som sa hlavne na vysledky OZ, regionalne vysledky uz su zlozitejsie, lebo treba mat odsledovane ako su poskladane regiony a ktory region ktore preteky leti, to uz je na jedneho cloveka vela

Záložka na tento komentár Peter Vavrek (21. augusta 2013 15:35)

Dušan v pohode, aj tak mám obdiv k tebe čo všetko robíš pre náš koníček !!!

Záložka na tento komentár Milan Blahovský (21. augusta 2013 20:05)

Aby mohli byť výsledky použité, musia byť k dispozícii najneskôr do 7 dní od uskutočnenia preteku.
Čo takéto niečo v propozíciach ????
Do budúcna by som to vyžadoval od samotných úťastníkov prípadne nimi povereným koordinátorom ( teoreticky by ním mohol byť aj sám Dušan)
Mnohé OZ majú problémy so spracovaním regionov a rieši sa to na poslednú chvíľu čo občas poprehadzuje poradie a znehodnocuje to súťaž.
Niečo podobné existuje aj v Nemecku ( Internet Meisterschaft) a tam je všetko blokované termínom 10 dní od dátumu preteku. Žiaľ nám niečo také ako nemecká precíznosť nič nehovorí o čom sa presviedčam každodenne.

Záložka na tento komentár Miroslav Luhový (22. augusta 2013 21:46)

Dušan,co sa tyka tych dodatocnych zmien pri mladych,tak suhlasim skor s Milanom,ziadne dodatocne zmeny.Veď o tom ta cela sutaz je...o spravom vybere.

Záložka na tento komentár Jan Kalafut (6. septembra 2013 09:55)

A už je to tu.Holuby dodatočne nahlásené maju započítané výsledky dosiahnuté pred zmenov.

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (6. septembra 2013 14:31)

p. Kalafut, ktore holuby a ktore vysledky? Skontrolujem to

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (11. septembra 2013 12:13)

Chyba bola opravena, 2 holuby mali nespravne zapisany datum, uz by to malo byt v poriadku


Pridať komentár

 

Z nášho obchodu

Prejsť do obchodu

Reklama