Používateľ

Neprihlásený

Prihlásiť | Registrácia

Vyhľadávanie

Reklamy Google

Úvod · Články o poštových holuboch · Veľká cena holubar.sk · 4. týždeň sezóny patril holubom zo severu

4. týždeň sezóny patril holubom zo severu

Vo Veľkej cene 2013 začali úradovať holuby z našej severnej časti. Minulotýždňový priebežný víťaz "PEGAS" síce posilnil svoju pozíciu víťaza krátkych tratí výborným doletom z preteku Litovel, keď prišiel v prvých troch percentách, no krátko na to boli zverejnené výsledky OZ Tvrdošín a vedenie prebral holub "1485" z holubníka Eduarda Bučeka. OZ Tvrdošín zatiaľ nemá k dispozícii pásmové výsledky, no tie už jeho pozíciu môžu iba vylepšiť.
Výsledky aktuálneho víťaza KT - holuba 1485 (Eduard Buček)
Výsledky aktuálneho víťaza KT - holuba 1485 (Eduard Buček)

Holuby z hviezdneho tria Mojzešovcov mali minulý týždeň prestávku a súperi ich odsunuli tesne za Top 10. Na bronzovej medailovej pozícii sa začiatkom ocitol aj ďalší oravský šprintér "726" (Eduard Buček), no po zverejnení pásmových výsledkov OZ Šurany obsadil 3. pozíciu holub "201" z holubníka Alexandra a Tomáša Fialu, ktorí do Top 10 krátkych tratí dostali aj svoju "Východňárku".

Do popredia sa však dostávajú aj holuby z OZ Žilina. Na 5. miesto sa prebojoval holub Vladimíra Kučeru "38", tesne za ním zas holub Juraja Laša "57". Ako tretí zástupca Žiliny je v Top 10 KT aj holub "100" z holubníka Františka Gaška.

Po prvý krát sa v prvej desiatke slovenských šprintérov objavuje aj zástupca OZ Michalovce - holub "Nenápadný" z holubníka viacnásobného majstra Michaloviec, Jozefa Titka.
PEGAS - strieborný šprintér zo Spišského Podhradia
PEGAS - strieborný šprintér zo Spišského Podhradia

V Top 10 sa stabilne drží aj "358" - Eso kat. A KDTVR Šariš 2012 od Tibora & Toma Gornaľovcov, ktorý výborne zaletel pretek Kepno 1 (4. cena z 2504 holubov na 335 km).

V kategórii môžu ešte významne zamiešať poradie štartujúce preteky Podtatranského klubu krátkych tratí. Prvý pretek je plánovaný na nasledujúci piatok, kvôli počasiu však môže byť odložený. Krátke trate má však stále v pláne väčšina OZ a poradie ešte určite nie je finálne.

Zaujímavosťou v kategórii je, že ani jedne holub z Top 10 nebol aktivovaný finančnou čiastkou. Prvý aktivovaný holub je "Rychlik" z holubníka Vladimíra Laša na 18tej pozícii.

Holub mesiaca Máj 2013


V priebehu minulého týždňa bolo prvý krát vyhodnotené aj priebežné poradie pre extra kategóriu "Holub mesiaca Máj". Pre víťazstvo v tejto kategórii musí holub získať 4 koeficienty z akéhokoľvek typu trate, víťazom sa stáva holub z najnižším súčtom koeficientov. V kategórii sú vyhodnocované všetky holuby prihlásené do Veľkej ceny holubar.sk 2013.

V májovej časti jednoznačne dominujú Žilinské holuby, ktorým k tomu významne pomáhajú doplnkové "rozletové" preteky. Adept na holuba mesiaca je holub Františka Gaška "715". Zaujímavosťou je, že holub nie je prihlásený do kategórie KT, v ktorej by so získanými koeficientami aktuálne viedol.
Výsledky
Výsledky

Poradie v kategórii môžu ovplyvniť ešte výsledky pretekov z tohto víkendu + výsledky pretekov Holíč z minulého a nasledujúceho štvrtka (OZ Žilina). Väčšina OZ z východného Slovenska musela dnešný pretek kvôli nepriazni počasia odložiť a karty v kategórii zrejme už "nezamiešajú", o to však bude zaujímavejší jún, kedy budú zmeškané preteky zrejme nahradené.

Kategória Super holub


V kategórii Super holub ide o celkový súčet nalietaných kilometrov v percentách. V kategórii zatiaľ vedú holuby, ktoré sa dokázali umiestniť zo všetkých pretekov danej OZ a na začiatku sezóny rozhoduje aj dĺžka pvých tratí, ktoré daná OZ zvolila. Konkurencia tu nebude ľahká, v Top 10 sa ukazujú výkonné holuby zo Šurian, Michaloviec, Považskej Bystrice aj Žiliny.

Čo ešte príde


V priebehu nasledujúceho týždňa bude vyhodnotené aj prvé priebežné poradie zo stredných tratí. Keďže sa vzdialenosti pretínajú, chovatelia budú mať možnosť zvoliť si, či sa budú koeficienty pri tratiach 300 - 400 km počítať do KT alebo ST. V profile holubov pribudne zobrazenie kategórií, do ktorých sú zaradené dané koeficienty.

Blíži sa nám už aj najobľúbenejšia kategória - Dlhé trate (trate nad 500 km), do ktorej sa prihlásilo najviac chovateľov. Čoskoro začneme s vyhodnocovaním kategórií Univerzálny holub a Dream Team.

Všetkých účastníkov súťaže by sme radi poprosili o pridanie fotografií prihlásených holubov. Pre začiatok úplne postačí aj "cvaknúť" holuba mobilom priamo v holubníku. Fotografie môžete pridávať sami po kliknutí na ikonku "Pridať fotografiu", ktorá sa zobrazuje v zozname holubov alebo poslať e-mailom na adresu holubar@holubar.sk

Publikované: 26. mája 2013 | Zobrazené: 3319x | Kategória: Veľká cena holubar.skPridal: Dušan Konečný



Galéria:

Výsledky aktuálneho víťaza KT - holuba 1485 (Eduard Buček)PEGAS - strieborný šprintér zo Spišského PodhradiaVýsledky

Počet komentárov: 1

Záložka na tento komentár Dušan Konečný (29. mája 2013 16:58)

Prvé priebežné poradie kategórie "Univerzálny holub" dostupné na adrese
http://www.holubar.sk/sutaz/poradie/2013/uni/


Pridať komentár

 

Z nášho obchodu

Prejsť do obchodu

Reklama