Používateľ

Neprihlásený

Prihlásiť | Registrácia

Vyhľadávanie

Reklamy Google

Úvod · Články o poštových holuboch · Ostatné · Profily holubov aj s rodičmi, súrodencami a potomstvom

Profily holubov aj s rodičmi, súrodencami a potomstvom

Pri holuboch nás okrem výkonov zaujíma aj ich schopnosť prenášať svoje vlastnosti na potomstvo. Každý z nás hľadá svoj "zlatý chovný pár", kombinujeme, párime, skúšame a následne analyzujeme.


Pre jednoduchšie hodnotenie, no aj pre rýchlejší prehľad vo vlastnom holubníku prináša program MyPigeons.eu možnosť zobrazovania rodinných príslušníkov priamo v profile holuba. Stačí ak Vašim holubom pomocou jednoduchého nastavenia zvolíte rodičov z Vášho holubníka alebo z chovu iného chovateľa, ktorý používa MyPigeons.eu, čo sú dnes prakticky všetci aktívni chovatelia na Slovensku. Ak holub má nastavených rodičov, program do jeho profilu automaticky hľadá aj jeho súrodencov (holuby, ktoré majú spoločného aspoň jedného rodiča) a zároveň potomkov (holuby, ktoré majú ako rodiča nastaveného holuba, ktorého si práve prezeráte).

Ako príklad si pozrite profil nášho úspešného odchovanca 1231 alebo najúspešnejšiu holubičku "Zuzku".


Na jednej stránke sa Vám zobrazí rýchly prehľad holubov z vybranej línie a viete si urobiť rýchly obraz o odchovoch daného holuba alebo jeho rodičov. Zároveň si viete rýchlo preklikať jednotlivé holuby zobrazené v prehľadoch a získať okamžitý prístup k ich detailným informáciám.

Nastavenie rodičov je zároveň základ pre generovanie automatických rodokmeňov, ktoré je zatiaľ v príprave. Ak budete mať záujem používať MyPigeons.eu pre správu rodokmeňov, začať môžete už teraz, o to menej práce budete mať neskôr.

Ako holubom nastaviť rodičov?


Nastavenie rodičov je v programe veľmi jednoduché a nájdete ho medzi Úpravami detailov o holubovi.


Stačí kliknúť na talčidlo Vyhľadať otca alebo matku, napísať číslo obrúčky (nie celé označenie, iba číslo, napr. 649, 6548). ak máte holuby s NL alebo BELG krúžkami, ktoré majú dlhé čísla obrúčok, stačí napísať prvé číslice a vo výsledkoch hľadania Vám nabehnú nájdené holuby, ktoré spĺňajú kritéria.


Obrovskou výhodou MyPigeons.eu je centrálna databáza holubov, v ktorej je už takmer 170 tisíc holubov. Ak ste priniesli mláďatá od iného chovateľa, ich rodičov tu nájdete rovnako jednoducho, stačí vybrať položku Iný chovateľ, nájsť ho podľa mena a následne hľadať rodičov podľa čísla rovnako, ako vo Vašom holubníku.


Za predpokladu, že tento chovateľ tiež aktívne používa MyPigeons.eu a má v programe nastavených rodičov, v profiloch mláďat sa Vám zobrazia aj záznamy o ich súrodencoch a budete mať hneď lepší prehľad o materiále, ktorý ste priniesli.

Prémiové konto: ak máte aktivované prémiové konto a profily Vašich holubov zverejníte, v prehľade súrodencov a potomkov vo verejných profiloch sa nezobrazia holuby so stavom Vyradený. Tie sa zobrazujú iba v profile pre chovateľa

Ako pridať do programu nové holuby?


V databáze sú aktuálne holuby, ktoré sa v sezóne 2014 objavili vo výsledkoch. Ak si do programu chcete pridať aj chovné holuby, či holuby, s ktorými nepretekáte, je to veľmi jednoduché. Na stránke Moje holuby (Horné menu -> Moje holuby) je v hornej časti pole pre pridávanie nových holubov.


Formát označenia zadajte v štandardnom tvare krajina-rok-organizácia-číslo obrúčky-pohlavie.


Využiť môžete aj skrátený tvar, ktorý je automaticky transformovaný na korektné označenie. Údaje je možné oddeľovať medzerou, bodkou, čiarkou, pomlčkou. Prednastavený kód krajiny je SK, ten písať ani nemusíte, rok stačí v krátkom formáte, organizáciu bez úvodnej nuly a pohlavie v prípade holuba netreba písať vôbec, pre holubice napíšte hocičo okrem písmena "h".


Aktuálne skratky krajín a organizácií v jednotlivých krajinách nájdete v Návode pre import údajov

Skrátený formát zadávania bol navrhnutý špeciálne pre výpočtárov pre rýchle nahodenie holuba pomocou jednej ruky na numerickej klávesnici, údaje je možné odoslať aj klávesou Enter (alebo kliknutí na tlačidlo Pridať).

Jednoduchšie zobrazovanie výkonov


Ako perlička pribudli aj nové položky do zobrazenia výkonu holuba. Doteraz bolo potrebné vybrať konkrétny typ výsledkov alebo súťaž. No pre laikov je to nezrozumiteľné a pre chovateľov niekedy až príliš komplikované,keďže typov výsledkov sa niekedy nazbiera aj viac ako 10.

Keď chcem pozrieť výsledky holuba, obvykle ma zaujíma to najlepšie čo holub za život spravil, prípadne jeho najlepšie výkony v aktuálnej sezóne, obľúbená kategória je aj Výkon za 2 roky.

A práve podľa toho bol upravený aj Profil holuba. Ak si kliknete na Top 10, dostanete 10 najlepších výkonov za život holuba zoradených od najlepšieho, Výkon za rok a Výkon za 2 roky netreba predstavovať a do Obľúbených boli pridané najmä pre rýchly prístup

Publikované: 16. februára 2015 | Zobrazené: 5691x | Kategória: OstatnéPridal: Dušan Konečný



Galéria:

...........................

Počet komentárov: 0


Pridať komentár

 

Z nášho obchodu

Prejsť do obchodu

Reklama