Používateľ

Neprihlásený

Prihlásiť | Registrácia

Vyhľadávanie

Reklamy Google

Úvod · Články o poštových holuboch · Ostatné · MyPigeons.eu - nová aplikácia pre zaletené holuby

MyPigeons.eu - nová aplikácia pre zaletené holuby

V júni 2014 som na diskusnom fóre SZCHPH otvoril tému pre návrh aplikácie pre nahlasovanie zaletených holubov. Možnosti vývoja sme preberali aj s členmi prezídia SZCHPH na zasadnutí vo Veľkej Lomnici na jeseň 2014.

Na jar 2015 bola pri zmene zväzových stránok ukončená pôvodná tabuľka s nahlásenými holubmi, dočasne ju nahradila aplikácia na holubar.sk, ktorá je o niečo sofistikovanejšia, no stále nič moc.

Konečne prišiel čas na niečo nové. Základná myšlienka je, aby používateľ, čo holuba nahlasuje, mal okamžite k dispozícii kontakty na súvisiacich chovateľov – či už majiteľa, alebo chovateľov zo základnej organizácie, odkiaľ holub podľa označenia pochádza.
Úvodná stránka
Úvodná stránka

Efektivitu nahlasovania zvyšuje centrálna databáza holubov, ktorá dokáže nájsť majiteľa už pre takmer 200 000 holubov, pričom toto číslo sa neustále zvyšuje. Ak majiteľa nenájde, pozrie sa do tabuľky Základných organizácií a pokúsi sa nájsť ZO s označením, ktoré má holub na obrúčke.
Výsledok hľadania okamžite po nahlásení
Výsledok hľadania okamžite po nahlásení

Ak nájde majiteľa, pozrie sa, či k nemu má spárované konto niekto z registrovaných používateľov, to isté robí pre chovateľov celej ZO.

Na druhej strane, ak nájde majiteľa a majiteľ je aj zaregistrovaný, okamžite mu posiela email s informáciou, že bol holub nahlásený a kontaktnými informáciami na používateľa, čo holuba hlásil.
Majiteľ dostane okamžite e-mailovú správu
Majiteľ dostane okamžite e-mailovú správu

Obsah e-mailovej správy
Obsah e-mailovej správy

Každý nahlásený holub má samostatnú stránku, na ktorú je možné odkazovať, ak nájdete medzi nahlásenými holuba Vášho známeho, môžete mu poslať odkaz na konkrétnu stránku, alebo rozšíriť správu o hľaadaní majiteľa na facebooku či twitteri, kde sa môže ozvať niekto z Vašich známych.
Potvrdenie o nahlásení pre používateľa
Potvrdenie o nahlásení pre používateľa

Prudko sa tak zvýši šanca efektívneho hľadania majiteľa, urýchli sa proces návratu holuba alebo poslania preukazu vlastníctva novému majiteľovi. Chovatelia už nemusia prehľadávať tabuľky, aby našli svoje holuby, stačí si kontrolovať e-mail.

Zaletené holuby sú zobrazované aj na stránke organizácií, takže keď si budete prezerať výsledky, či súťaže vo Vašom OZ, oko Vám ľahko zablúdi aj na vybrané zaletené holuby z Vášho OZ a môžete kontaktovať chovateľov vo Vašich ZO, že tam majú hláseného holuba a pod.
Zoznam nahlásených holubov
Zoznam nahlásených holubov

Hlásenie na internet už nebude zbytočnou fraškou ale najrýchlejším spôsobom, ako nájsť majiteľa holuba a rýchlo vyriešiť vzniknutú situáciu.
Detail nahláseného holuba s výsledkami hľadania
Detail nahláseného holuba s výsledkami hľadania

Publikované: 27. mája 2015 | Zobrazené: 7804x | Kategória: OstatnéPridal: Dušan Konečný



Galéria:

...Úvodná stránkaVýsledok hľadania okamžite po nahláseníMajiteľ dostane okamžite e-mailovú správuObsah e-mailovej správyPotvrdenie o nahlásení pre používateľaZoznam nahlásených holubovDetail nahláseného holuba s výsledkami hľadania

Počet komentárov: 1

Záložka na tento komentár Vlado Rohožník na Záho (6. septembra 2022 09:20)

červený krúžok - 01*02 - Sk22 - 515
zelený krúžok - NPO
mám ho ale tri dni na dvore a dnes ráno som ho odchytil - je v poriadku.. to tretie číslo sa nedá prečítať .. len že je hore oblúčik..


Pridať komentár

 

Z nášho obchodu

Prejsť do obchodu

Reklama