Používateľ

Neprihlásený

Prihlásiť | Registrácia

Vyhľadávanie

Reklamy Google

Úvod · Články o poštových holuboch · Ostatné · Jednotné súradnice holubníkov pre presnejšie a transparentnejšie výsledky

Jednotné súradnice holubníkov pre presnejšie a transparentnejšie výsledky

O niekoľko dní bude zverejnený nový formulár SZCHPH pre povinnú evidenciu chovateľov poštových holubov. Okrem iného budeme do formulára zadávať aj súradnice holubníkov. Takisto v rámci februára a marca prebehne údržba centrálnej databázy slovenských chovateľov v novom výpočtovom programe.

Keďže sa všetci zúčastňujeme spoločných súťaží, mali by sme mať zamerané súradnice holubníkov jednotnou metodikou. Nový výpočtový program navyše pre každý pretek umožňuje znázornenie vzdušnej čiary z miesta vypustenia až po samotný holubník a bolo by nešťastné, keby súradnice holubníka u niektorých chovateľov ukazovali na miesto vzdialené aj niekoľko 100 metrov od holubníka, zatiaľ čo u iných chovateľov sú súradnice korektne nastavené.
Zobrazenie vzdušnej čiary k holubníku
Zobrazenie vzdušnej čiary k holubníku

Na slovensku sa súradnice bežne merali špeciálnym GPS prístrojom. V niektorých OZ a podľa aktuálnych informácií aj v Českej republike zameriavajú súradnice pomocou nástrojov, ktoré ponúkajú mapy Google alebo pridružené nástroje. OZ Bratislava prešla na tento systém ešte v roku 2012 a môžem povedať, že sa veľmi osvedčil. V spojení s novým výpočtovým programom majú chovatelia skontrolovať správnosť súradníc priamo vo výsledkoch pretekov, okamžite nahlásiť nedostatky a odstrániť ich ešte predtým, ako je neskoro.
Priblíženie až k holubníku
Priblíženie až k holubníku

Postup zamerania súradníc


Zameranie súradníc je veľmi jednoduché pomocou nástroja mapa.zoznam.sk.
mapa.zoznam.sk
mapa.zoznam.sk

Postačia nasledovné kroky:
  1. prepnúť na satelitné zobrazenie mapy
  2. priblížiť a nájsť polohu holubníka
  3. vybrať z hornej lišty nástrojov položku "Zisti GPS súradnice"
  4. kliknúť na približné miesto letáčov
  5. Na mieste kliknutia by mala pribudnúť značka s číslom
  6. Na pravej lište nájdete vypísané súradnice v desiatkovej aj hexadecimálnej sústave (zaujímajú Vás tie hexadecimálne - stupne + minúty + sekundy)

Satelitné zobrazenie
Satelitné zobrazenie

Označenie miesta holubníka
Označenie miesta holubníka

Publikované: 4. februára 2014 | Zobrazené: 3877x | Kategória: OstatnéPridal: Dušan Konečný



Galéria:

Zobrazenie vzdušnej čiary k holubníkuPriblíženie až k holubníkumapa.zoznam.skSatelitné zobrazenieOznačenie miesta holubníka

Počet komentárov: 0


Pridať komentár

 

Z nášho obchodu

Prejsť do obchodu

Reklama